Schijnzelfstandigheid

Durée totale

Schijnzelfstandigheid

NCOI Learning
Logo NCOI Learning
Note du fournisseur: starstarstarstarstar_border 8,3 NCOI Learning a une moyenne de 8,3 (basée sur 4 avis)

Astuce: besoin de plus d'informations sur la formation? Téléchargez la brochure!

Dates et lieux de début

Il n'y a pas de dates de débuts connues pour ce produit.

Description

“Gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde plaats is een goed voorstel. Maar we moeten ook de schijnzelfstandigheid aanpakken." Zo reageerde vicepremier en minister van Werk Kris Peeters in maart 2016 op de voorstellen rond oneerlijke concurrentie. Luidt dit een periode van extra controles op schijnzelfstandigheid? In het bedrijfsleven wordt er zeer vaak met zelfstandigen gewerkt. De overeenkomst met een zelfstandige is immers flexibeler dan een arbeidsovereenkomst. Zij biedt bovendien heel wat (para)fiscale voordelen. Start-ups zijn vaak gestoeld op zelfstandige partnerships tussen verschillende partijen. Maar is deze manier van werken een veilige formule? Of bestaat de kans dat de rechtbank…

Lisez la description complète ici

Foire aux questions (FAQ)

Il n'y a pour le moment aucune question fréquente sur ce produit. Si vous avez besoin d'aide ou une question, contactez notre équipe support.

Vous n'avez pas trouvé ce que vous cherchiez ? Voir aussi : .

“Gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde plaats is een goed voorstel. Maar we moeten ook de schijnzelfstandigheid aanpakken." Zo reageerde vicepremier en minister van Werk Kris Peeters in maart 2016 op de voorstellen rond oneerlijke concurrentie. Luidt dit een periode van extra controles op schijnzelfstandigheid? In het bedrijfsleven wordt er zeer vaak met zelfstandigen gewerkt. De overeenkomst met een zelfstandige is immers flexibeler dan een arbeidsovereenkomst. Zij biedt bovendien heel wat (para)fiscale voordelen. Start-ups zijn vaak gestoeld op zelfstandige partnerships tussen verschillende partijen. Maar is deze manier van werken een veilige formule? Of bestaat de kans dat de rechtbank dit interpreteert als schijnzelfstandigheid? Bijvoorbeeld, als een chauffeur van Uber een ongeval heeft, zal de rechter dit dan interpreteren als een arbeidsongeval? Of als een ongeval door een zelfstandige? Als de arbeidsrechtbank oordeelt dat iemand als schijnzelfstandige bij u werkt, kan dit zware financiële gevolgen hebben. U kunt verplicht worden tot de betaling van verbrekingsvergoeding, achterstallig vakantiegeld, feestdagenvergoedingen, ... Bovendien kunt u als vermeende werkgever veroordeeld worden om met 3 jaar terugwerkende kracht RSZ te betalen op de bedragen die u aan de schijnzelfstandige betaalde! Kortom u hebt er alle belang bij om met “echte” zelfstandigen te werken!

Rester à jour sur les nouveaux avi

Pas encore d'avis.

Partagez vos avis

Avez-vous participé à cours? Partagez votre expérience et aider d'autres personnes à faire le bon choix. Pour vous remercier, nous donnerons 1,00 € à la fondation Stichting Edukans.

Il n'y a pour le moment aucune question fréquente sur ce produit. Si vous avez besoin d'aide ou une question, contactez notre équipe support.

Recevoir une brochure d'information (gratuit)

(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)

Vous avez des questions?

(optionnel)
Nous conservons vos données personnelles dans le but de vous accompagner par email ou téléphone.
Vous pouvez trouver plus d'informations sur : Politique de confidentialité.