Lean Green Belt

Durée totale
Localisation
A cet endroit
Date et lieu de début

Lean Green Belt

Forsa Advies
Logo Forsa Advies
Note du fournisseur: starstarstarstarstar_half 8,9 Forsa Advies a une moyenne de 8,9 (basée sur 602 avis)

Astuce: besoin de plus d'informations sur la formation? Téléchargez la brochure!

Dates et lieux de début

placeLeslocatie Breukelen, De Corridor 12 BREUKELEN
17 avr. 2024 jusqu'au 13 mai 2024
check_circle Date de début garantie
voir détails
event 17 avril 2024, 09:00-17:00, Leslocatie Breukelen, De Corridor 12 BREUKELEN, -
event 23 avril 2024, 09:00-17:00, Leslocatie Breukelen, De Corridor 12 BREUKELEN, -
event 6 mai 2024, 09:00-17:00, Leslocatie Breukelen, De Corridor 12 BREUKELEN, -
event 13 mai 2024, 09:00-17:00, Leslocatie Breukelen, De Corridor 12 BREUKELEN, -
placeLeslocatie Breukelen, De Corridor 12 BREUKELEN
19 sept. 2024 jusqu'au 10 oct. 2024
voir détails
event 19 septembre 2024, 09:00-17:00, Leslocatie Breukelen, De Corridor 12 BREUKELEN, -
event 26 septembre 2024, 09:00-17:00, Leslocatie Breukelen, De Corridor 12 BREUKELEN, -
event 3 octobre 2024, 09:00-17:00, Leslocatie Breukelen, De Corridor 12 BREUKELEN, -
event 10 octobre 2024, 09:00-17:00, Leslocatie Breukelen, De Corridor 12 BREUKELEN, -

Description

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

Lean Green Belt training en certificering

Heb jij het idee dat de processen binnen je team of project beter en efficiënter kunnen? Wil jij als Green Belt straks over de vaardigheden en kennis beschikken om dit aan te pakken en daarmee de resultaten te verbeteren? [br] Dan is deze uitstekende en inspirerende Lean Green Belt training voor jou. Je doet waardevolle competenties op voor de praktijk én bereidt je voor op de certificering.

Waarom een Lean Green Belt training volgen bij Forsa Advies?

 • Alle Lean-programma’s zijn CEDEO en LSSA/ISQi geaccrediteerd. Bovendien controleert Dr. Ir. Frank van der Meulen, Assistent Professor aan de TU Delft of lesmateriaal voldoet aan het Body of Knowled…

Lisez la description complète ici

Foire aux questions (FAQ)

Il n'y a pour le moment aucune question fréquente sur ce produit. Si vous avez besoin d'aide ou une question, contactez notre équipe support.

Vous n'avez pas trouvé ce que vous cherchiez ? Voir aussi : Lean Six Sigma Green Belt, Lean, Management de projet, Lean Six Sigma Yellow Belt et Lean Six Sigma Black Belt.

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

Lean Green Belt training en certificering

Heb jij het idee dat de processen binnen je team of project beter en efficiënter kunnen? Wil jij als Green Belt straks over de vaardigheden en kennis beschikken om dit aan te pakken en daarmee de resultaten te verbeteren? [br] Dan is deze uitstekende en inspirerende Lean Green Belt training voor jou. Je doet waardevolle competenties op voor de praktijk én bereidt je voor op de certificering.

Waarom een Lean Green Belt training volgen bij Forsa Advies?

 • Alle Lean-programma’s zijn CEDEO en LSSA/ISQi geaccrediteerd. Bovendien controleert Dr. Ir. Frank van der Meulen, Assistent Professor aan de TU Delft of lesmateriaal voldoet aan het Body of Knowledge van ASQ en bewaakt hij de kwaliteit van de examens. Je kunt dus rekenen op uitstekende kwaliteit.
 • Wij zorgen altijd voor de beste trainers: met uitgebreide kennis van de praktijk én uitstekende didactische vaardigheden, met passie voor hun vak en jouw resultaten.
 • Onze trainingen worden door deelnemers gewaardeerd met een rapportcijfer 8.9 op vergelijkingssites.
 • Een effectieve examenvoorbereiding en een hoog slagingspercentage.

Voor wie is deze Lean Green Belt?

Deze training is voor jou, wanneer je:

 • constateert dat er in jouw organisatie efficiënter gewerkt kan worden en zoekt naar concrete handvatten hiervoor;
 • werkzaam bent in een organisatie waar Lean wordt/is geïmplementeerd en er zelf mee aan de slag wilt in de vorm van het leiden van verbeterprojecten, het gestructureerd oplossen van verbetervraagstukken en/of het creëren van een Lean-cultuur van continue verbetering;
 • méér zoekt dan alleen basiskennis en ook effectief aan de slag wilt kunnen.

We bevelen een werk- en denkniveau HBO of WO aan om de stof soepel tot je te kunnen nemen. Er zijn echter geen specifieke certificaten nodig als voorkennis. Voldoe je niet aan het profiel en heb je wel interesse in deze training? Wij adviseren je graag.

Leerdoelen training

Na het volgen van de Lean Green Belt:

 • denk je in processen;
 • herken je de activiteiten die wel en geen waarde toevoegen voor de klant;
 • kun je waardestromen in kaart brengen;
 • kun je metingen verrichten en analyseren;
 • voer je zelfstandig en in een team procesverbeteringen uit;
 • weet je verspillingen te elimineren en kosten te beheersen;
 • ben je in staat de verbeterfilosofie te vertalen naar je eigen praktijksituatie;
 • ben je voorbereid op het Lean Green Belt theorie-examen.

Doorlooptijd, data, locaties en prijzen

Deze Lean Green Belt training bestaat uit drie lesdagen en een halve dag theorie-examen. De eerste twee lesdagen zijn doorgaans direct na elkaar en de derde dag vindt dan 2-3 weken later plaats. De tijd tussen de bijeenkomsten kun je gebruiken om het geleerde te laten bezinken en toe te passen in de praktijk.

De open rooster trainingsprijs is € 1.649 en is inclusief het theorie-examen, het lesmateriaal, een goede leslocatie met betaalbare parkeergelegenheid en een vergaderarrangement. Dit arrangement bestaat uit lunch, koffie, thee, water en frisdrank.

Als je de Lean Green Belt certificering compleet wilt maken, doorloop je ook een praktijkgedeelte. Je dient hiervoor twee Lean projecten in de praktijk af te ronden waarbij je de methode correct toepast en voldoende baten realiseert: een besparing van tenminste € 50.000 per jaar per project. De prijs van het praktijkgedeelte voor de Lean Green Belt is € 300. We vertellen je graag meer over dit praktijkexamen: neem hierover contact met ons op.

Data, locaties en prijzen vind je ook op onze eigen website onder de tab ‘Startdata’.

De prijzen zijn exclusief btw.

Studiebelasting en lesmethode

De studiebelasting bestaat uit voorbereiding per les en studie voor het examen na afloop van de training. De studiebelasting is in totaal circa 40 uur buiten de lesuren.

Lean leer je door te ervaren en toe te passen, en dat is precies wat je in de training gaat doen. De trainingsdagen zijn daarom interactief en praktisch. De training wisselt blokjes theorie af met beproefde en praktische oefeningen waardoor je Lean ook gaat ervaren. Games, simulaties, toepassen van technieken op casuïstiek, alles komt voorbij. De vele praktijkvoorbeelden van de trainer brengen de stof echt tot leven.

Trainingsmateriaal Lean Green Belt

Het trainingsmateriaal bestaat uit een syllabus, het lesboek ‘Succesvol Lean’ en toegang tot de online leercommunity en online tests en scans. Tijdens de training is er materiaal aanwezig voor allerlei interactieve en praktische oefeningen.

Het Lean Green Belt examen

Het theorie-examen duurt drie uur en kan ook online worden afgelegd. Het examen bestaat uit een casus met open vragen.

Mocht je niet slagen, dan is het mogelijk om een herexamen online te doen op een ander moment. De prijs van het herexamen is gelijk aan die van het originele examen. Papieren inhaal- en herexamens op afspraak.

Certificaten

Wanneer je het theorie-examen succesvol aflegt, ontvang je het theorie-certificaat. Om je Lean Green Belt certificaat te behalen, dien je dan ook het praktijkgedeelte te doorlopen.

Vervolgtrainingen ná de Lean Green Belt

Na het volgen van deze training kun je jouw kennis en inzichten verder verdiepen met praktijkbegeleiding of door op termijn door te stromen naar een Lean Black Belt.
Daarnaast kun je ook overwegen om je competenties in te versterken op het gebied van IPMA of PRINCE2 projectmanagement, verandermanagement, MoP Portfoliomanagement, M_o_R risicomanagement, enzovoorts. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Programma Lean Green Belt

Intake
De training begint met een telefonisch intakegesprek van een half uur met je trainer. Samen bespreek je je achtergrond, je motivatie om deel te nemen aan de training en de verwachtingen van beide zijden. De trainer checkt ook of je leerdoelen aansluiten op de inhoud van de training.

De training
In drie lesdagen van 9 – 17 uur doorloop je de volgende onderwerpen:

 • Historie van Lean
 • De Lean fasen:
  • Value: Waarde en verspillingsanalyse
  • Value Stream Mapping en Labelen
  • Flow en Balanceren van werk
  • Perfectie: Borgen en continue verbeteren
  • Pull en Kanban
 • De Lean Organisatie
 • Verandermanagement
 • Examentraining voor het Lean Green Belt examen

Projectbegeleiding
Je hebt echt een stap gemaakt als je ook weet hoe je het geleerde in de praktijk brengt. Daarom gaan we verder dan trainingsbijeenkomsten en begeleiden we je ook daar buiten. Tijdens het uitvoeren van je eerste Lean project kun je je trainer altijd per mail of telefonisch benaderen voor vragen en advies. En als je wilt, komt je trainer een keer bij je langs om je project samen door te nemen.

Theorie-examen en theorie-certificaat
Na de lesdagen leg je het Lean Green Belt theorie-examen af. Als je slaagt, ontvang je het theorie-certificaat.

Praktijkgedeelte en afronden Lean Green Belt certificering (optioneel)
Wanneer je twee Lean projecten hebt afgerond waarbij je de methode correct hebt toegepast én per project tenminste €50.000,- per jaar besparing hebt gerealiseerd per project, dan ontvang je het Lean Green Belt certificaat. De besparingen moeten worden bevestigd door een controller uit je organisatie.

Je dient een werkboek voor elk van jouw twee projecten. Een Master Black Belt beoordeelt of het project correct is aangepakt en geeft je feedback. Je kunt gevraagd worden om je werkboek mondeling toe te lichten. Als je projecten goedgekeurd worden, ben je volledig gecertificeerd.


2023-28-11 RP

Rester à jour sur les nouveaux avi

Pas encore d'avis.

Partagez vos avis

Avez-vous participé à formation? Partagez votre expérience et aider d'autres personnes à faire le bon choix. Pour vous remercier, nous donnerons 1,00 € à la fondation Stichting Edukans.

Il n'y a pour le moment aucune question fréquente sur ce produit. Si vous avez besoin d'aide ou une question, contactez notre équipe support.

Recevoir une brochure d'information (gratuit)

(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)

Vous avez des questions?

(optionnel)
Nous conservons vos données personnelles dans le but de vous accompagner par email ou téléphone.
Vous pouvez trouver plus d'informations sur : Politique de confidentialité.