Stilte en leiderschap 1

Durée totale

Stilte en leiderschap 1

HRD Academy
Logo HRD Academy
Note du fournisseur: starstarstarstarstar 10 HRD Academy a une moyenne de 10 (basée sur 2 avis)

Astuce: besoin de plus d'informations sur la formation? Téléchargez la brochure!

Dates et lieux de début

Il n'y a pas de dates de débuts connues pour ce produit.

Description

We are passionate about providing the best learning experience for trainers, coaches, consultants, HR professionals and leaders

Krachtig leiderschap naar je eigen leven toe of gericht naar anderen vraagt niet alleen om snelheid en doelgerichte actie, het vraagt ook om moed tot vaart minderen en stilstaan. In deze residentiële training/retraite leer je stilte methodisch en begeleid gebruiken om bij je eigen kracht als leider te komen. Stilte als bron voor krachtig leiderschap!

Leadership comes from the inside and from the world of silence.  Management comes from the outside, from the world of extraversion and written and spoken words.  If you do not embrace the importance of silence in all of its forms, the art of leadership is not for you.

Situering

De vele impulsen die we elke dag te verwerken krijgen, helpen ons…

Lisez la description complète ici

Foire aux questions (FAQ)

Il n'y a pour le moment aucune question fréquente sur ce produit. Si vous avez besoin d'aide ou une question, contactez notre équipe support.

Vous n'avez pas trouvé ce que vous cherchiez ? Voir aussi : .

We are passionate about providing the best learning experience for trainers, coaches, consultants, HR professionals and leaders

Krachtig leiderschap naar je eigen leven toe of gericht naar anderen vraagt niet alleen om snelheid en doelgerichte actie, het vraagt ook om moed tot vaart minderen en stilstaan. In deze residentiële training/retraite leer je stilte methodisch en begeleid gebruiken om bij je eigen kracht als leider te komen. Stilte als bron voor krachtig leiderschap!

Leadership comes from the inside and from the world of silence.  Management comes from the outside, from the world of extraversion and written and spoken words.  If you do not embrace the importance of silence in all of its forms, the art of leadership is not for you.

Situering

De vele impulsen die we elke dag te verwerken krijgen, helpen ons niet om stil te staan. Alle stemmen in en rond ons houden ons in een eeuwig draaiende beweging.  Wij zien velen 'in charge' maar we zien weinigen 'in control'.  Dit is voor jou als leider een punt van bezorgdheid en daarom willen we je als leider ondersteunen, niet met een traditionele opleiding maar op een aparte manier.


In een vierdaags traject oefenen we de discipline om te leiden vanuit een sterkere alertheid.  Via een sterk begeleid proces wordt het voor jou als deelnemer duidelijk hoe de stilte weer ruimte kan krijgen en hoe je weer ‘meester’ kan worden over al deze impulsen.  Leiderschap nemen start bij dit meesterschap.  De vrijheid tot het maken van bewuste keuzes is daarvan het gevolg.  Mensen daarin mee kunnen nemen is deel van daadkrachtige leiders.  We maken gedurende deze vier dagen op een expliciete manier de koppeling naar leiderschap.  Inspirerend en noodzakelijk voor al diegenen die hun leven of dat van anderen richting willen geven. 

Doelgroep

Dit traject is bestemd voor:

 • iedereen die de dynamiek wil verkennen tussen stilte en leiderschap
 • iedereen die ruimte wil maken voor zichzelf en kiest voor vertraging
 • iedereen die zich verder wil bekwamen in het verkennen van stilte als bron van beweging
 • iedereen die even een time-out wil voor zichzelf als herbronning en focus

Wat leer je in de opleiding?

 • Het verschil leren aanvoelen tussen wat 'aanwezig is' en wat 'ECHT aanwezig' is.
 • Oefenen in het kijken en luisteren naar externe prikkels, zonder deze te volgen.
 • Meesterschap opbouwen om vanuit innerlijke vrijheid en ruimte bepaalde prikkels te volgen en andere niet.
 • Het opbouwen en versterken van persoonlijk emotionele stabiliteit.
 • Richting leren aangeven vanuit rust en luciditeit in plaats vanuit onrust en dwangmatigheid.
 • Opbouwen en versterken van je persoonlijke capaciteit om helder te kunnen blijven kijken en luisteren.
 • Het leren ontdekken van verschillende lagen van ‘innerlijke’ dialoog.
 • Het ontdekken van diepere bronnen van waaruit 'echt' leiderschap kan gevoed worden.
 • Het in contact kunnen gaan met anderen zonder je autonomie te verliezen en zonder de autonomie van de ander te bedreigen.
 • Kracht als leider opbouwen gevoed door een diep contact met het hart van de anderen en van je organisatie.
 • Het ontdekken van 'overgave'  (i.p.v. controle) als een bouwsteen van krachtig leiderschap.
 • Het effectief zetten van stappen naar je eigen werkveld toe vanuit wat de stilte aan inzichten gebracht heeft.
 • Het bewuster kijken naar de illusie van snelheid en drukte om van daaruit te leren vertragen.
 • Het bewuster positioneren van jezelf als leider vanuit 'moed', 'bescheidenheid', 'liefde' en 'wijsheid'.
 • Het aanbrengen van oefeningen die je na de workshop kan gebruiken als 'anker' naar de stilte.

Programma

Stilte en leiderschap is een programma op het snijvlak van training en retraite.

 • Doen en niet doen: in deze 4-daagse retraite ga je ervaren dat deze twee aspecten van leiderschap elkaar nodig hebben: enkel 'doen' leidt tot stuurloosheid, alleen 'niet doen' leidt tot stilstand...
 • De training heeft een thematische opbouw: dit betekent dat je naast de ervaring van stilte en wat dat voor jou betekent leert over de verschillende facetten die ertoe bijdragen om een vernieuwend leiderschap van binnenuit tot ontwikkeling te brengen.


Belangrijke elementen van dit vernieuwend leiderschap zijn:

 • contact maken met existentiële zingeving
 • leren verkennen en gebruiken van 'intuïtief' weten
 • het vinden van een betere afstemming met jezelf
 • ontdekken hoe resonantie werkt
 • ruimte maken voor een diepere bron van energie


Eén van de grootste uitdagingen is de moed te hebben om de stilte in te gaan en ruimte te maken binnen jezelf.  Dan ontstaat er wat ook wel 'het stille veld' genoemd wordt.  Hier ben je optimaal aanwezig, creatief en inventief.

Getuigenissen

 • Het zijn unieke 4 dagen en een half geweest, om nooit te vergeten. Toen men zei dat we IN STILTE gingen gaan wist ik niet waaraan me te verwachten en dat bleek toch wel een hevige discipline te vragen met zelfs afkickverschijnselen als extraverte, energieke persoon. Per sessie was het echter makkelijker om naar de stilte te gaan en het besef was telkens dat de stilte wel veel rust en ruimte gaf: aan mezelf en anderen. Wat ik meeneem, naast de zeer unieke ervaringsgerichte training, is dat spreken ‘bewegen in de stille ruimte is’ die kostbaar is en dat het een belangrijk spectrum van leiderschap is de stilte in het leven en het professionele leven in balans te brengen met energie en spreken. Van harte bedankt aan de trainers André en Anja omdat ze dit ook met authenticiteit en intensiteit leiden: ze zijn een belangrijke succesfactor in deze intense reis van stilte naar leiderschap. (Geert Van Mol – Directeur Sales & Services – Retail & Commercial Banking BELFIUS)
 • Het was onwijs boeiend en meer dan de moeite waard. Een aanrader ! Ik heb er qua persoonlijke ontwikkeling echt heel veel deugd van gehad. Ik merk dat ik vanuit de 6 fundamenten rond leiderschap en stilte/ruimte als basis naar mijn coachees kijk en input geef, dus ook op dat vlak was het een verrijking en inspirerend ! Nen hele dikke merci aan Anja en André !! (Roos Van Caekenberghe – Zaakvoerder ReFITco & HR-Consultant)
 • Deze training is een fantastische tocht geworden. Het blijft heel goed nazinderen .  Mooie tools om te integreren in mijn persoonlijke zoektocht rond leiderschap en rol als CEO!  Wat een mooie integratie van stilte en leiderschap! Vanuit de bodem van stilte contact maken met de essentie van leiderschap. In the end is er maar één ding en dat is echtheid en liefde.  Dit kunnen integreren in je dagelijkse tocht is ontroerend mooi! (Joost Callens – CEO Durabrik)
 • Globaal vond ik de workshops een ongelooflijke ervaring. Ik heb er heel erg veel uitgehaald en wil graag een getuigenis afleggen. Door deze workshop heb ik een nieuwe laag van bewustzijn ontdekt, die me heeft toegelaten om nieuwe bronnen van inspiratie, inzichten en energie te vinden om zo verder te groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling. (Nathalie Delaere – Tax director – Belfius)
 • Ik heb ongelooflijk veel gehad aan deze “training! Het helpt me thuis en het helpt me doorheen de heel zware en drukke periode op het werk. Ik denk er dagelijks aan terug en probeer regelmatig heel bewust het stilte-plekje terug te vinden! Ik wil jullie dan ook expliciet bedanken voor alles wat jullie me gaven! Ik hoop absoluut dat er een vervolg komt op dit verhaal. (Barbara Torfs – Manager Marketing & communicatie – Schoenen Torfs)

Trainers

André Pelgrims

André Pelgrims heeft een rijk parcours als trainer afgelegd. Zijn achtergronden als onderwijspedagoog en als Gestalltgevormde psycholoog, zijn verdere studie en ervaring in systemisch werk zowel binnen gezinnen als binnen organisaties hebben hem veelzijdig geschoold en gevoed. Meer dan 20 jaar is hij met zijn eigen trainingsgroep succesvol en geloofwaardig actief in de bedrijfswereld in Europa, de US en Azie.  Hij heeft doorheen zijn jarenlange werken met groepen een aantal specifieke domeinen van persoonlijke ontwikkeling een eigen kleur gegeven. Groepsdynamica, leiderschapsontwikkeling en organisatieontwikkeling zijn daarin belangrijke expertise domeinen.  Het Stilte en Leiderschap programma is zijn antwoord op wat hij observeert als een kanaal dat nog te weinig aandacht krijgt. Het methodisch en begeleid gebruiken van STILTE om bij je eigen kracht als leider te komen, is wat in deze workshop centraal staat.  ‘Less is more”: hoe met zo weinig mogelijk verbale tussenkomsten een zo groot mogelijk leerveld openen dat zichzelf openbaart.  Deze workshop begeleidt hij samen met één van zijn trouwe partners, Anja Hueber.

Anja Hueber

Anja Hueber heeft meer dan 30-jaar ervaring in het werken met mensen. In haar  vroege jaren was ze trainer en therapeut voor verschillende overheden in Nederland en Australie.  Daarna heeft Anja haar werkveld verlegd naar het bedrijfsleven waar zij zich vooral richt op diepgaande trainingen en retraites rondom persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.  Recentelijk is zij met haar werk ook actief binnen de wereld van de NGO's. Haar werkgebied omvat zowel Europa als USA.  Anja's eerste ervaring met de rijkdom van de stilte was begin jaren 80 van de vorige eeuw in een boeddhistisch klooster in Thailand.  Sindsdien is zij overtuigd van de noodzaak en de grote waarde  die de stilte in zich herbergt voor de leiders van nu.  Tegelijkertijd is zij zich bewust van de moed die het vraagt om de stilte te leren kennen en haar als raadgever een plek toe te kennen in werk en leven.

Rester à jour sur les nouveaux avi

Pas encore d'avis.

Partagez vos avis

Avez-vous participé à formation? Partagez votre expérience et aider d'autres personnes à faire le bon choix. Pour vous remercier, nous donnerons 1,00 € à la fondation Stichting Edukans.

Il n'y a pour le moment aucune question fréquente sur ce produit. Si vous avez besoin d'aide ou une question, contactez notre équipe support.

Recevoir une brochure d'information (gratuit)

(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)

Vous avez des questions?

(optionnel)
Nous conservons vos données personnelles dans le but de vous accompagner par email ou téléphone.
Vous pouvez trouver plus d'informations sur : Politique de confidentialité.