Kum Nye Yoga 50+ cursus

Type de cours

Kum Nye Yoga 50+ cursus

Nyingma Centrum Nederland
Logo Nyingma Centrum Nederland

Astuce: besoin de plus d'informations sur la formation? Téléchargez la brochure!

Description

Studeren op het Nyingma Centrum geeft je inzichten vanuit oude wijsheid met moderne toepassingen.

E-Kum Nye 50+ videoseries

Kum Nye 50+: Energie laten stromen, op elke leeftijd

Kum Nye is een Tibetaanse vorm van yoga gericht op de wisselwerking tussen lichaam, geest, adem en zintuigen. Het bestaat uit zachte bewegingen die een zeer diepe ontspanning geven en blokkades laten smelten. Door Kum Nye te doen gaat energie stromen, voel je je gezonder, gelukkiger en meer in contact met je omgeving.

Kenmerkend voor Kum Nye yoga is het langzame tempo en de relatieve eenvoud. Het kan daarom door iedereen beoefend worden, ongeacht leeftijd of conditie. Deze E-Kum Nye 50+ is een yoga-cursus specifiek voor ouderen. Hiermee blijf je vitaal en gezond door contact met je lichaam en levensenergie. De …

Lisez la description complète ici

Foire aux questions (FAQ)

Il n'y a pour le moment aucune question fréquente sur ce produit. Si vous avez besoin d'aide ou une question, contactez notre équipe support.

Vous n'avez pas trouvé ce que vous cherchiez ? Voir aussi : Yoga, Hypnose, Kinésiologie, Sophrologie et Bien-être.

Studeren op het Nyingma Centrum geeft je inzichten vanuit oude wijsheid met moderne toepassingen.

E-Kum Nye 50+ videoseries

Kum Nye 50+: Energie laten stromen, op elke leeftijd

Kum Nye is een Tibetaanse vorm van yoga gericht op de wisselwerking tussen lichaam, geest, adem en zintuigen. Het bestaat uit zachte bewegingen die een zeer diepe ontspanning geven en blokkades laten smelten. Door Kum Nye te doen gaat energie stromen, voel je je gezonder, gelukkiger en meer in contact met je omgeving.

Kenmerkend voor Kum Nye yoga is het langzame tempo en de relatieve eenvoud. Het kan daarom door iedereen beoefend worden, ongeacht leeftijd of conditie. Deze E-Kum Nye 50+ is een yoga-cursus specifiek voor ouderen. Hiermee blijf je vitaal en gezond door contact met je lichaam en levensenergie. De lessen bestaan uit meditatieve bewegingen, ademhalingstechnieken en vormen van zelfmassage. Zo breng je je innerlijke omgeving in evenwicht en kun je meer open in het leven staan.

Twee Kum Nye thema’s voor een lang, gelukkig leven

De E-Kum Nye 50+ cursus diept twee Kum Nye thema’s uit: voelen en het subtiele energielichaam.

Rond elk thema zijn vijf lessen die je als aparte e-training doorloopt. Je wordt hierin begeleid door video-opnames van Kum Nye lessen die door Charaka Jurgens zijn gegeven. Als senior Kum Nye docent heeft ze een leven lang ervaring opgebouwd met Kum Nye. De oefeningen zijn dezelfde als in andere Kum Nye lessen, rekening houdend met de leeftijd van deelnemers. Ook deelt Charaka haar levenslange ervaring met de beoefening van Kum Nye en de enorme inspiratie die daaruit voortkomt.

Door het beoefenen van Kum Nye op de manier zoals deze in deze cursus wordt aangeboden, draag je bij aan je gezondheid en welbevinden. Uiteraard blijf je hierbij zelf verantwoordelijk om de grenzen van je lichaam in acht te nemen.

Voor wie?

De E-Kum Nye 50+ cursus is gericht op mensen van 50 jaar en ouder. Zo is het tempo rustig en vereisen de oefeningen in de lessen geen speciale lenigheid. Zijn Tibetaanse yoga en meditatie helemaal nieuw voor je, dan raden we je aan om eerst de E-introductie Kum Nye te volgen. Hierin krijg je, aan de hand van audio-opnames, in 6 lessen een mooie basis in Kum Nye.
Ben je al gevorderd en zoek je meer ondersteuning bij de integratie van Kum Nye in je dagelijks leven? Kijk dan ook eens naar de verdiepende E-Kum Nye training die bestaat uit 10 niveaus.

Opbouw en werkwijze van de cursus

E-Kum Nye 50+ bestaat uit twee deelcursussen van elk vijf lessen.

Inhoud van E-Kum Nye 50+ Serie 1 – Voelen

Serie 1 behandelt het thema voelen. De nadruk hierin ligt op het wakker maken van de zintuigen en leren luisteren naar je lichaam.
Les 1 – Een nieuwe interesse voor het lichaam ontwikkelen
Les 2 – Wat voelen we eigenlijk?
Les 3 – Hoe voelen we eigenlijk?
Les 4 – De Kum Nye ademhaling
Les 5 – De ademhaling gebruiken

Inhoud van E-Kum Nye 50+ Serie 2 – Het subtiele energielichaam

In E-Kum Nye 50+ Serie 2 staat het subtiele energielichaam centraal. Deze cursus is erop gericht levenskracht aan te boren en daarmee kalm en soepel te kunnen functioneren.
Les 1 – De energiecentra gewaarworden
Les 2 – Het voorstellingsvermogen gebruiken
Les 3 – Energiecentra in balans
Les 4 – Het hart openen
Les 5 – Heelheid – Schoonheid

Beide series bestaan uit videoregistraties van lessen die door Charaka Jurgens zijn gegeven aan live en online deelnemers aan de Kum Nye 50+ cursus vanuit het Nyingma Centrum in Amsterdam. Elke les duurt een uur.

Je kunt de lessen volgen vanuit je persoonlijke leeromgeving via je computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast ontvang je na je inschrijving ook PDF’s met alle cursusmateriaal: een link naar de video’s en een overzicht van de Kum Nye oefeningen die in elke les worden behandeld. Deze PDF’s kun je downloaden en opslaan, zodat je ook na afloop van de cursus het materiaal kunt blijven gebruiken.

Duur en kosten van de cursus

Je kunt op elk moment starten met deze cursus. De twee delen kennen een logische opbouw, maar zijn ook los van elkaar te volgen. De duur van elke serie E-Kum Nye 50+ is 5 weken. Deze termijn gaat lopen zodra je je inschrijft op de website. Vanaf dat moment wordt er in de leeromgeving elke week een nieuwe les voor je geopend.

Kosten per serie € 45,-

Meteen na betaling ontvang je in de mail de instructies om in te loggen op je persoonlijke leeromgeving. Je kunt dan direct met de cursus starten.

Wat heb je verder nodig

E-Kum Nye 50+ kun je volgen vanuit je huiskamer of elke andere plek die je prettig vindt. Zorg voor een rustige omgeving en draag bij voorkeur los en comfortabel zittende kleding. Je kunt de zittende oefeningen doen op een mat en meditatiekussen, maar een rechte stoel is een prima alternatief.

Bij deze cursus horen naast de video-lessen geen aanvullende teksten of voorgeschreven leesmateriaal. Heb je behoefte aan meer achtergrond en toelichting, dan kun je dit opzoeken in het boek Kum Nye – Tibetaanse Yoga van Tarthang Tulku. Dat is o.a. verkrijgbaar bij de Lotus Design winkel. Het boek is niet inbegrepen in de kosten van de cursus.

Live aanbod

Op verschillende plaatsen in Nederland wordt door geautoriseerde Kum Nye docenten les gegeven, zowel live als online te volgen. Vanuit het Nyingma Centrum in Amsterdam begeleidt Charaka Jurgens elke week een Kum Nye les voor 50 plussers.
Gedurende je E-Training via Boeddhisme Online kun je tegen gereduceerd tarief ook workshops Kum Nye en meditatie volgen bij Nyingma Centrum Nederland. Je betaalt hiervoor dan € 25,- in plaats van € 35,- per workshop. Bovendien is de eerste workshop die je volgt gratis.
Cursussen en workshops worden door het hele jaar – met uitzondering van juli en augustus – aangeboden. Kijk voor het actuele aanbod op de website van Nyingma Centrum Nederland.

Rester à jour sur les nouveaux avi

Pas encore d'avis.
  • Demander des informations à propos de cours. Dorénavant, nous recevrez aussi une notification lorsque qu'un autre utilisateur partage son avis. C'est un bon moyen de vous encourager à continuer d'apprendre!
  • Voir les produits similaires avec des avis: Yoga.

Partagez vos avis

Avez-vous participé à cours? Partagez votre expérience et aider d'autres personnes à faire le bon choix. Pour vous remercier, nous donnerons 1,00 € à la fondation Stichting Edukans.

Il n'y a pour le moment aucune question fréquente sur ce produit. Si vous avez besoin d'aide ou une question, contactez notre équipe support.

Recevoir une brochure d'information (gratuit)

(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)

Vous avez des questions?

(optionnel)
Nous conservons vos données personnelles dans le but de vous accompagner par email ou téléphone.
Vous pouvez trouver plus d'informations sur : Politique de confidentialité.