MSP ® 5th edition (programmabeheer) Practitioner eLearning, incl. online examen (nu: Gratis herexamen)

Type de cours

MSP ® 5th edition (programmabeheer) Practitioner eLearning, incl. online examen (nu: Gratis herexamen)

Adding Value Consulting (AVC)
Logo Adding Value Consulting (AVC)
Note du fournisseur: starstarstarstarstar_half 9,4 Adding Value Consulting (AVC) a une moyenne de 9,4 (basée sur 112 avis)

Astuce: besoin de plus d'informations sur la formation? Téléchargez la brochure!

Description

MSP® 5th edition (programmabeheer) Practitioner eLearning, incl. online examen (nu: Gratis herexamen)

MSP® (Managing Successful Programmes) is een methodologie voor het beheer van programma's in de zin van de georganiseerde coördinatie van de totstandbrenging van een portefeuille van projecten en activiteiten die samen een onderneming in staat stellen resultaten en voordelen te behalen die van strategisch belang zijn.

In die zin valt programmabeheer niet samen met of overlapt het niet met projectbeheer. Het is veeleer een aanvullende discipline met specifieke aanwijzingen voor gebruik. Met andere woorden, in die contexten waarin de te behalen resultaten en voordelen van strategische aard z…

Lisez la description complète ici

Foire aux questions (FAQ)

Il n'y a pour le moment aucune question fréquente sur ce produit. Si vous avez besoin d'aide ou une question, contactez notre équipe support.

Vous n'avez pas trouvé ce que vous cherchiez ? Voir aussi : .

MSP® 5th edition (programmabeheer) Practitioner eLearning, incl. online examen (nu: Gratis herexamen)

MSP® (Managing Successful Programmes) is een methodologie voor het beheer van programma's in de zin van de georganiseerde coördinatie van de totstandbrenging van een portefeuille van projecten en activiteiten die samen een onderneming in staat stellen resultaten en voordelen te behalen die van strategisch belang zijn.

In die zin valt programmabeheer niet samen met of overlapt het niet met projectbeheer. Het is veeleer een aanvullende discipline met specifieke aanwijzingen voor gebruik. Met andere woorden, in die contexten waarin de te behalen resultaten en voordelen van strategische aard zijn, maar waarin nog niet duidelijk is met welke middelen en output die resultaten en voordelen kunnen worden bereikt.

MSP past in de best practice van Axelos voor het management van Portfolio, Programma en Project Management en integreert daarom goed met MoP®, P3O® en PRINCE2®.

MSP 4E EDITIE EN MSP 5E EDITIE: WAT IS ER VERANDERD?

De essentie van wat een programma is, blijft hetzelfde als bij de 4e editie van MSP: het is tijdelijk, het is gericht op resultaten van voordeel, en het houdt zich bezig met het leiden van meerdere projecten en ander werk.

De kernbegrippen (beginselen, thema's en processen) vormen ook nog steeds de algemene structuur van de leidraad. Deze zijn echter herzien met de volgende beginselen in gedachten:

Om ervoor te zorgen dat MSP aanpasbaar en flexibel blijft en kan worden gebruikt in een breed scala van organisaties en omgevingen. Er zijn veel verschillende drijfveren voor verandering, en de aanpak van MSP voor programmabeheer moet ervoor zorgen dat de investering van de organisatie in verandering op verstandige wijze wordt beheerd.

Een leidraad bieden voor een breed scala van investeringen die baat hebben bij programmamanagement, erkennende dat het woord "programma" veel verschillende betekenissen heeft voor organisaties, en dat andere bewoordingen dan "programma's" door die organisaties kunnen worden gebruikt.

Het incrementele karakter van een programma benadrukken en laten zien hoe MSP een cyclische progressie naar de gewenste toekomstige staat mogelijk maakt. Organisaties zijn complex, de externe context is veranderlijk, en de levering van voordelen en de creatie van waarde kunnen gewoonlijk niet door een reeks lineaire stappen worden bereikt.

Om programmateams in staat te stellen de vele manieren te herkennen waarop outputs en veranderingen kunnen worden geleverd, inclusief iteratieve (Agile), lineaire, en hybride benaderingen.

MSP KWALIFICATIETRAJECT

MSP® Foundation certificering

De MSP Foundation cursus gaat in op de basisprincipes van de MSP methodologie, de componenten (thema's genoemd) en de processen.

De MSP-certificering is een voorwaarde voor het volgende niveau MSP Practitioner.

MSP® Practitioner certificering

De MSP Practitioner cursus gaat dieper in op het contextualiseren en toepassen van MSP elementen.

MSP 5th edition Practitioner is voor project-, programma-, en business change managers die willen voortbouwen op hun kennis van MSP, om het MSP raamwerk praktisch toe te passen op real life scenario's, en de vaardigheden te bieden om een programma te leiden en te managen. Het is een must-have certificering voor zowel project- als programmamanagementprofessionals om organisatorische waarde te leveren aan hun werkgevers en hun carrière een boost te geven.

Doelstellingen

 • Begrijpen hoe de MSP-beginselen in een context kunnen worden toegepast
 • Begrijpen hoe relevante aspecten van de MRO-thema's in een context kunnen worden toegepast en op maat gemaakt
 • Voor wie is het bedoeld?
 • MSP Practitioner is ontworpen voor project-, programma- en business change managers die het MSP raamwerk willen toepassen op real-life scenario's. Practitioner is een onmisbare certificering voor zowel project- als programmamanagementprofessionals die organisatorische waarde moeten leveren voor hun werkgevers en hun carrière een boost moeten geven.

Inhoud

 • Inleiding tot programmamanagement (met lezing van een voorbeeldscenario)
 • MSP principes (met test-examenvragen)
 • Inleiding tot MSP-thema's
 • Thema Organisatie - Organisatie (met test-examenvragen)
 • Thema Ontwerp - Ontwerp (met test-examenvragen)
 • Thema Rechtvaardiging (met test-examenvragen)
 • Thema structuur (met test-examenvragen)
 • Thema Kennis - Kennis (met test-examenvragen)
 • Thema zekerheid (met test-examenvragen)
 • Thema Beslissingen (met oefenexamenvragen)
 • Inleiding tot MSP-processen
 • Identificeer het programma - proces (met test-examenvragen)
 • Ontwerp de resultaten - proces (met test-examenvragen)
 • Lever de capaciteiten - proces (met test-examenvragen)
 • Inbedden van de resultaten - proces (met test-examenvragen)
 • Evalueer nieuwe informatie - proces (met test-examenvragen)
 • Sluit het programma af - proces (met test-examenvragen)
 • Tweede test-examen


Vereisten

Om toegang te krijgen tot de MSP 5th edition Practitioner cursus en het examen moeten deelnemers in het bezit zijn van een MSP® 5th edition Foundation certificaat.

MSP 5E EDITIE PRACTITIONER ONLINE CURSUS DETAILS

 • 18 lessen (3,5 uur video opgenomen door een geaccrediteerde docent)
 • 120 dagen toegang tot het platform
 • Downloadbare PDF-documenten met gedetailleerde inhoud (dia's, uitleg) voor elke les
 • 2 officiële proefexamens
 • Oefeningen en oplossingen
 • Toegang 24/7

Om de cursus af te ronden en een optimale examenvoorbereiding te hebben, raden we je aan om minstens 15 uur aan studie te besteden.

MSP 5E EDITIE PRACTITIONER ONLINE EXAMEN FORMAAT

 • 70 vragen (één punt voor elk juist antwoord)
 • 70 punten beschikbaar in totaal
 • 42 punten vereist om te slagen voor het examen
 • Duur van twee en een half uur
 • Open boek examen

De kandidaten mogen de officiële papieren handleiding Managing Successful Programs 5th Edition gebruiken. De handleiding mag van aantekeningen en tabellen worden voorzien, maar plakbriefjes of losse bladen met aanvullende aantekeningen zijn niet toegestaan.

Rester à jour sur les nouveaux avi

Pas encore d'avis.

Partagez vos avis

Avez-vous participé à cours? Partagez votre expérience et aider d'autres personnes à faire le bon choix. Pour vous remercier, nous donnerons 1,00 € à la fondation Stichting Edukans.

Il n'y a pour le moment aucune question fréquente sur ce produit. Si vous avez besoin d'aide ou une question, contactez notre équipe support.

Recevoir une brochure d'information (gratuit)

(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)
(optionnel)

Vous avez des questions?

(optionnel)
Nous conservons vos données personnelles dans le but de vous accompagner par email ou téléphone.
Vous pouvez trouver plus d'informations sur : Politique de confidentialité.